sorry beetje ego streling maar kreeg wel een glimlach van de stukjes die in de krant staan over een evenement dat wij hebben georganiseerd samen met Alain Caron er Erik Muller:
Er was een mooi stuk in het NRC Handelsblad en in de
telegraaf:
Bijna dertig jaar geleden mocht de Amsterdamse chef-kok Ferry van Houten tijdens een culinaire reis stage lopen bij de beroemde Franse legende Paul Bocuse . De ontmoeting met deze grootheid van de ’nouvelle cuisine’ bleef hem altijd bij. En toen Bocuse een aantal weken geleden in ons land was, wist Van Houten meteen wat hij wilde. Een ode brengen aan de Franse grootmeester.
Hij ging hierbij niet over een nacht ijs. Hij riep de hulp in van de in Nederland woonAlain Caachtige Franse chef ron en regelde via hem contact met Bocuse. Toeval wilde dat Bocuse even op bezoek was bij Jonnie en Thérèse Boer van De Librije (***) in Zwolle. Hij was onmiddellijk enthousiast en zegde zijn medewerking toe.
Na een kort verblijf in Lyon om de geheimen van de Bocuse-keuken te leren maakten Van Houten en Caron het afgelopen weekeinde hun droom waar in het volgepakte restaurant Het Bosch aan de Amsterdamse Nieuwe Meer. Ze kregen hulp van Gilles Reinhardt, die de fraaie titel ’meilleur ouvrier de France’ mag dragen. Zelfs het originele servies van Bocuse werd gebruikt. Chefs als Constant Fonk , Henk Tuin , Michiel Deenik en Paul Fagel genoten.
• V.l.n.r.: Wijnkoper Erik Muller met de chefs Gilles Reinhardt, Ferry van Houten en Alain Caron.
FOTO: DE TELEGRAAF
Echte klassiekers, zoals zwarte truffelsoep, ’cassolette de homard à l’Armoricaine’ en Bresse kip in varkensblaas (vanwege onze overheidsregels overigens varkensdarm) kwamen op tafel. Heerlijk. En traditiegetrouw met heel veel sausen! Dat maak je niet vaak mee. Wijnkoper Erik Muller van Pasteuning had mooie wijnen meegenomen, zoals Condrieu De Poncins 2006 van Francois Villard.