Hier kun je praten over alles wat niets of weinig met ons merk te maken heeft.
Plaats een reactie

Re: het wijn topic

18 nov 2012 10:28

1. vintage azijn
2. oude azijn
3. hele oude azijn

:mrgreen:

Re: het wijn topic

18 nov 2012 11:06

Ennn, alleen azijn uit Zuid Frankrijk.

Re: het wijn topic

18 nov 2012 12:31

meer loire tegenwoordig
wat voor top3? allertijden?

Re: het wijn topic

18 nov 2012 23:20

horn schreef:1. vintage azijn
2. oude azijn
3. hele oude azijn

:mrgreen:


Hardop schaterend op de bank. Wat een vermaak hier. We spoelen de avond hier weg met een pinot noir uit Chili. Nothing special, paar vage medailles op de fles, wel lekker slobbwijntje. :wink:

Re: het wijn topic

18 nov 2012 23:54

kijk, that's the spirit. Wat staat er in de kast? opentrekken en kijken of hij lekker is. Zoja, mooi. Zo nee, wegspoelen en nieuwe opentrekken. :cheesy:

Re: het wijn topic

29 nov 2012 0:24

Hier een tip van een wijn uit Zuid Frankrijk. Ik hoop dat die nu niet afgekraakt wordt.
Chateau de L'Horte, 2009 Corbieres, Reserve Speciale, Druiven: Carignan, Grenache, Syrah en Mouvedre, 12 maanden gerijpt op eikenhout. 6,50 bij de Plus.
Afbeelding

Re: het wijn topic

29 nov 2012 0:58

Hoeveel Parker punten heeft ie? .... Geintjuh! :lol: :wink:

Re: het wijn topic

29 nov 2012 0:59

....was ie goed?

Re: het wijn topic

29 nov 2012 1:05

Ik ga er nog een paar halen.. Dus goed genoeg. :thumleft:
Naast de Plus zit New York Pizza. Daar haal ik dan de La Rustica (bodem) met Mexican Hot & Spicy. Dat is een mooie combi.

Re: het wijn topic

29 nov 2012 8:20

culinaire fijnproever :thumleft:

Re: het wijn topic

29 nov 2012 9:03

Hey, as zaterdag een mini PF meeting bij Deliclassics in Rotterdam.
Een 5-gangendiner van de chef bij IENS Topper 2013.
http://www.iens.nl/restaurant/25658/rot ... astronomie

Re: het wijn topic

29 nov 2012 10:10

topper 2013? daar zijn ze rap mee... :wink: enjoy!

Re: het wijn topic

02 dec 2012 22:33

Ben nog een paar van die lekkere wijnen gaan halen bij de Plus. Heeft tie ook nog een grotere broer. Dezelfde druiven maar deze keer met de hand geplukt en van wijnstokken van 100 jaar oud en dat voor maar 12 euries.
Afbeelding

Re: het wijn topic

02 dec 2012 23:33

En? Heb je die ook al opengetrokken? Enig idee hoe lang je die op kan leggen? Floortje is nl van 2007. Heb al zes flesjes Barolo liggen en paar flessen port uit 2007. Dit zou een leuke erbij kunnen zijn.

Re: het wijn topic

03 dec 2012 9:02

Nog geen uur later, na het uitpakken ging die open. Ik had toevallig een buurman op bezoek. Zondag het laatste restje. Mooie wijn met bosvruchten, aards, kracht en lengte, mooie neus, lange afdronk, weinig zuren en weinig tannines. Precies op dronk. Ik zou deze zeker niet wegleggen. De laatste tijd worden er steeds meer wijnen op de markt gebracht, die je meteen moet drinken met weinig tot geen bewaar potentieel. Als je wijnen bewaart, dan drink je ze al snel over de datum.

Re: het wijn topic

03 dec 2012 11:51

Dat weet ik. Maar blijft toch leuk om op de 18e verjaardag van je dochter wijn uit haar geboortejaar te kunnen schenken?
Vandaar mijn toevlucht tot Barolo en Amarone. Die kunnen dat volgens mij wel aan en worden van een paar jaar opleggen meestal ook nog beter dacht ik.

Re: het wijn topic

03 dec 2012 12:15

Een Amarone denk ik niet en een Barolo wel. Niet zo eentje die ik bij de Plus zag liggen voor 12 euries, maar een wat exclusievere versie van rond de 60 wel.

Re: het wijn topic

03 dec 2012 19:53

Ben vandaag even bij een Plus langsgereden en een paar flessen gekocht. Ben benieuwd.

Re: het wijn topic

03 dec 2012 20:38

Ben benieuwd, toch maar even een tussen stop bij een Plus :wink:

Re: het wijn topic

03 dec 2012 20:49

Ben ook een rode wijn liefhebber. Mijn ervaring is dat over smaak valt niet te twisten, al zo dikwijls echt dure flessen aangekocht en ook weer zo weggegoten dan weer een wijntje van de aldi , was weer super maar ook andersom .voor mijn niet al te zwaar wijntje rond en fruitig , daar gaat meestal de kurk niet terug in te hals :D :D

Re: het wijn topic

03 dec 2012 21:25

barolo schreef:Een Amarone denk ik niet en een Barolo wel. Niet zo eentje die ik bij de Plus zag liggen voor 12 euries, maar een wat exclusievere versie van rond de 60 wel.


Amerone ook hoor, wel een goede natuurlijk.

Quinterelli guiseppe ik heb deze gedronken weet niet precies maar begin 70
En vorig jaar gedronken ff voor de zekerheid

Re: het wijn topic

03 dec 2012 21:55

Het is iets van de laatste tijd. Consumenten willen de wijn sneller consumeren en de wijnproducenten gaan daar in mee. Zelfs de Amarones. De hogere crus in de Bordeaux, de betere Chateauneuf du Papes, Barolo, Brunello, Gigondas, Crozes-Hermitage, Touriga Nacional Douro en Ribera del Duero daar vind je nog wel de echte bewaarwijnen.

Re: het wijn topic

04 dec 2012 9:15

rob964.c4 schreef:
barolo schreef:Een Amarone denk ik niet en een Barolo wel. Niet zo eentje die ik bij de Plus zag liggen voor 12 euries, maar een wat exclusievere versie van rond de 60 wel.


Amerone ook hoor, wel een goede natuurlijk.

Quinterelli guiseppe ik heb deze gedronken weet niet precies maar begin 70
En vorig jaar gedronken ff voor de zekerheid


Die oxydeert al voordat de kurk uit de fles is. :mrgreen:
Benieuwd wat je van je kadootje vindt? :wink:

Re: het wijn topic

04 dec 2012 9:32

Ik ook :mrgreen:
Maar kan veel waarderen ben niet persé merken drinker :ba:

Re: het wijn topic

04 dec 2012 12:39

Jeroen C3.0 schreef:Enig idee hoe lang je die op kan leggen? Floortje is nl van 2007. Heb al zes flesjes Barolo liggen en paar flessen port uit 2007. Dit zou een leuke erbij kunnen zijn.

Nu bij Gall & Gall: Amarone, 2007, tot 30 jaar bewaren (volgens info folder) :idea: :wink:
Plaats een reactie