15 jan 2007 18:38
15 jan 2007 18:40
Devils son schreef:Eigenlijk is het wel grappig: op een Porscheforum klachten dat autorijden een lousy 60 eurootjes per jaar duurder wordt.
15 jan 2007 18:44
16 jan 2007 11:45
MS964 schreef:@ der ferry: Waarom zouden dagjesmensen vaker dan 5x over de grens komen per jaar? Denk dat er heel veel mensen zijn die gemiddeld zo'n 1x per jaar in België komen. Een keer naar Gent/Antwerpen/Brussel voor een stedentripje, een keer naar Spa Francochamps, een keer op doorreis naar Frankrijk om wijn te halen, een keer op doorreis naar Zuid-Frankrijk. Dit in de loop der jaren, dus niet allemaal in 1 jaar.
16 jan 2007 12:04
Der Ferry schreef:[(..)Voor mensen op doorreis moeten er voor mij geen maatregelingen komen , als ze niet willen dokkenlaat ze maar omrijden
16 jan 2007 13:28
16 jan 2007 13:34
ppp 356 schreef:Waarom is er eigenlijk gekanker als België dit doet, maar niets als een ander land dit doet?
Frankrijk bv, een van de duurdere en onveiligste autowegen, en daar hoor ik jullie niet over klagen.
Als Nederland morgen een tax zou heffen op hun wegen, zou ik hier geen enkel probleem mee hebben. Zou het trouwens ook geen probleem vinden indien men landen die geen tax heffen op hun wegen, een ontheffing zouden geven.
16 jan 2007 14:25
adu schreef:
Eerstvolgende keer ben jij misschien wel aan de beurt bij een doorsteek naar Duitsland via ons prachtige - ahum - kikkerlandje. Vind je het dan ook nog steeds zo'n goed idee?.
16 jan 2007 14:47
Gerhard schreef:
Zoals Guido van Woerkom van de ANWB al zei: Europa wil juist af van al die losse vignetten en moeten er nu niet nog meer landen bijkomen.
Laat nu net het land met de Europese hoofdstad nu dit gaan invoeren![]()
Laat Belgie zich sterk maken voor een Europese regeling dan weer een uitzondering te gaan creeren.
16 jan 2007 20:46
16 jan 2007 21:18
16 jan 2007 21:42
Der Ferry schreef: Nederland is absoluut GEEN doorrijland . Belgie daarentegen
16 jan 2007 22:18
17 jan 2007 14:39
ppp 356 schreef:(..)Europa is goed in richtlijnen, maar daadwerkelijke regelgeving (..) richtlijn (..) die dan iedereen wel of niet toepast naargelang het hun uitkomt.
Laat nu België juist een van de landen zijn, die de meeste richtlijnen gelijk omzetten naar een Belgische wetgeving
17 jan 2007 15:44
17 jan 2007 15:51
adu schreef:ppp 356 schreef:(..)Europa is goed in richtlijnen, maar daadwerkelijke regelgeving (..) richtlijn (..) die dan iedereen wel of niet toepast naargelang het hun uitkomt.
Laat nu België juist een van de landen zijn, die de meeste richtlijnen gelijk omzetten naar een Belgische wetgeving
Even voor alle duidelijkheid, ook EG Richtlijnen zijn voor de lidstaten verbindend. Voor de echte "die-hards" onder ons:
De Verdragen vormen het „primaire recht" van de Europese Unie, dat vergelijkbaar is met het grondwettelijke recht op nationaal niveau. In de Verdragen zijn dus de fundamentele kenmerken van de Unie vervat, en met name de bevoegdheden van de verschillende instanties die aan het besluitvormingsproces deelnemen, de wetgevingsprocedures, en de bevoegdheden die aan hen zijn toegekend. Over de verdragen zelf wordt rechtstreeks onderhandeld tussen de regeringen van de lidstaten, en vervolgens moeten zij volgens de in het nationaal recht vastgelegde procedures worden geratificeerd (in beginsel door de nationale parlementen of bij referendum).
De internationale overeenkomsten zijn de tweede bron van het recht van de Europese Unie; door middel van deze overeenkomsten ontwikkelt de Unie haar economische, sociale en politieke betrekkingen met de rest van de wereld. Het betreft altijd overeenkomsten tussen internationale rechtspersonen (lidstaten of organisaties) die tot doel hebben samenwerking op internationaal vlak tot stand te brengen. De door de Europese Unie in het kader van de eerste pijler gesloten overeenkomsten zijn bindend voor de instellingen van de Europese Unie en voor de lidstaten. De in het kader van de tweede en derde pijler gesloten overeenkomsten zijn bindend voor de instellingen maar niet altijd voor de lidstaten.
Het „afgeleide recht" is na de Verdragen (primair recht) en de internationale overeenkomsten de derde belangrijke bron van Gemeenschapsrecht. Het kan worden gedefinieerd als het geheel van normatieve rechtsinstrumenten die door de Europese instellingen overeenkomstig de bepalingen van de Verdragen worden goedgekeurd. Onder het afgeleide recht vallen de in het EG Verdrag genoemde verbindende (verordeningen, richtlijnen en beschikkingen/besluiten) en niet-verbindende (resoluties, adviezen) rechtsinstrumenten, maar ook een hele reeks andere besluiten, zoals bijvoorbeeld de interne reglementen van de instellingen of de communautaire actieprogramma's.
De verordening wordt door de Raad tezamen met het Parlement of door de Commissie alleen goedgekeurd; zij heeft een algemene strekking en is verbindend in al haar onderdelen. Anders dan richtlijnen, die aan de lidstaten zijn gericht, en beschikkingen, die tot welbepaalde personen zijn gericht, geldt de verordening voor allen.
De verordening is rechtstreeks toepasselijk, dat wil zeggen dat ze het recht schept dat in alle lidstaten als nationale wet geldt, zonder dat de nationale autoriteiten verder iets behoeven te ondernemen.
De richtlijn wordt door de Raad tezamen met het Parlement of door de Commissie alleen goedgekeurd en is gericht tot de lidstaten. Zij dient in eerste instantie tot harmonisatie van de wetgevingen.
De richtlijn is voor de lidstaten verbindend ten aanzien van het te bereiken resultaat, doch laat aan hen de keuze van de vorm en de middelen die zij vaststellen om de communautaire doelstellingen in het kader van hun interne rechtsorde te verwezenlijken.
Indien de richtlijn door de lidstaten niet in nationale wetgeving wordt omgezet of indien zij onvolledig of te laat wordt omgezet, kunnen rechtsonderhorigen zich bij de nationale rechtbanken rechtstreeks op de betrokken richtlijn beroepen.
Beschikkingen worden hetzij door de Raad, hetzij door de Raad tezamen met het Europees Parlement, hetzij door de Commissie goedgekeurd en hebben betrekking op afzonderlijke gevallen. Door middel van een beschikking kunnen de instellingen van een lidstaat of van een burger van de Unie eisen dat deze handelt of een handeling achterwege laat, en kunnen zij aan hem rechten verlenen of verplichtingen opleggen.
De beschikking is individueel en degenen tot wie zij is gericht moeten afzonderlijk in de beschikking worden genoemd. Hierin onderscheidt zij zich van de verordening, die verbindend is in al haar onderdelen.
Ik neem aan dat iedereen inmiddels wel is gestopt met lezen, dus ik zal het hier maar bij laten.
17 jan 2007 15:52
Jurgen schreef:(..) maar neem zondermeer alles aan hoor...
17 jan 2007 15:54
michael schreef:(..)
17 jan 2007 15:55
adu schreef:Nooit snoepjes aannemen van een vreemde ...![]()
17 jan 2007 16:01
adu schreef:Nooit snoepjes aannemen van een vreemde ...![]()
Wij zijn toch geen vreemden van elkaar...
Jurgen schreef: (..) buiten Porsche delen wij toch nóg een interresse ...
17 jan 2007 16:07
adu schreef:Jurgen schreef: (..) buiten Porsche delen wij toch nóg een interresse ...
Huhklinkt een beetje eng en weet eerlijk gezegd niet waar je op doelt ... als het te erg wordt via Pb
17 jan 2007 16:16
Jurgen schreef:adu schreef:Jurgen schreef: (..) buiten Porsche delen wij toch nóg een interresse ...
Huhklinkt een beetje eng en weet eerlijk gezegd niet waar je op doelt ... als het te erg wordt via Pb
Is helemaal niet eng, en je weet vast wel waarop ik doel...
![]()
(Voor nadere info óók PB...)
17 jan 2007 16:27
adu schreef:michael schreef:(..)
Was even het niveau vergeten, liet me even meeslepensorry.
17 jan 2007 16:33
michael schreef:(..)Was even het niveau vergeten, liet me even meeslepensorry.
Alsof dat iets met niveau te maken heeft.
18 jan 2007 7:19
adu schreef:
Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerd onderzoek van de Cito-groep. De inspectie noemt bijna 10% van de 15-jarigen een 'zwakke lezer' en functioneel analfabeet.