Hier kun je praten over alles wat niets of weinig met ons merk te maken heeft.
18 nov 2014 13:32
Omdat ik de meeste machines er nogal plastiekerig vind uitzien heb ik in 2010 deze Ascaso Dream aangeschaft:

Ik heb 't nogal voor design en vintage en stuff, vandaar.
4 jaar later is het beestje still going strong.
Bij de vriendin hebben we een Ikea Smakrik geplaatst in de nieuwe keuken en ik ben toch meer tevreden van de Ascaso

Als het veel ineens moet zijn hebben we dan nog deze ouwe getrouwe:
18 nov 2014 13:36
die onderste is Porsche design toch
18 nov 2014 13:38
Kan mij niet herinneren dat we ooit iets anders dan een espresso machine gehad hebben. Al vanaf begin jaren 70 bij mijn ouders thuis...
Nu een alweer 16 jaar oude Gaggia Classic. Uiteraard zelf boontjes malen met een 'opgevoerde' Solis. De laatste maanden koffie van Mokambo van onze plaatselijke fattoria.
Wel eens een uitstapje gemaakt naar Nespresso, maar daar was ik toch snel op uitgekeken. Te veel amoniaksmaak.
18 nov 2014 15:53
Ben helemaal om naar La Spaziale; prachtig systeem wat niemand heeft. Marketing is alleen belabberd, daarom hier niet zo bekend.
18 nov 2014 17:17
mooie mobiele systemen hoor
kunnen we wel porsche forum cars en coffee mee organiseren
ik heb wel een locatie
18 nov 2014 17:44
De Ape heeft al een paar keer op het vermaarde Wheels & Coffee gestaan!
linkje
18 nov 2014 17:50
hier de Jura F9 nu 8 jaar in bezit
we naderen de 22K kopjes
18 nov 2014 18:49
Rob, voor nu nog even als er stroom is kan hij er zo heen.
Say when and where
18 nov 2014 19:12
misschien als het weer wat warmer word, enkele rijden ook niet in de winter.
Zou wel leuk zij om dan iets te organiseren voor de forummers.
in iedergeval bedankt voor het aanbod

maar laten we het later oppakken.
18 nov 2014 20:05

Al jaren een ECM, maar moet zeggen dat het me nog steeds niet lukt de perfecte espresso eruit te krijgen.
Dus gebruiken thuis ook nog vaak de Siemens van hierboven.
En op de zaak solo Nespresso Ristretto
18 nov 2014 20:11
ECM daar zou je best een goede espresso uit moeten kunnen halen, wat heb je voor molen?
18 nov 2014 20:13
Denk idd dat het een bonenkwestie is... Vask malen de malers iets te grof
18 nov 2014 20:15
De molen is minimaal zo belangrijk als de machine. De 4 m's; machine, maling, melange, meester (vrij vertaald). Fijn genoeg lukt meestal wel, maar consistent niet. Ding moet je ook makkelijk en traploos bij kunnen stellen.
18 nov 2014 20:31
Marco schreef:ECM daar zou je best een goede espresso uit moeten kunnen halen, wat heb je voor molen?
Een 993
18 nov 2014 20:34
Tsja, daar gaat het mis...
18 nov 2014 21:39
Laat altijd malen bij Simon Levelt, waarbij ik wel zeg dat het voor een ECM is, stellen ze daar de molen op af.
Probleem vind ik de vaak zurige smaak en een mooi crema laagje lukt ook niet altijd.
18 nov 2014 21:47
Probleem opgelost. Simon Levelt is prul... En dan zeg ik het nog netjes
Je zal toch echt zelf moeten malen, wil je een goede espresso zetten.
Hoeft trouwens niet de wereld te kosten. Zoek op marktplaats een Solis Scala voor vier, vijf tientjes. Dat is een prima molen met keramische schijven

Alleen maalt ie te grof, maar daar is een mooie mod voor. Kwartiertje werk. Zal even de link opzoeken....
18 nov 2014 21:51
Kijk eens:
solis scala 166 mods 
Oh en btw, die zurige smaak kan door het soort bonen komen. Gewoon wat andere soorten koffie proberen.
18 nov 2014 21:55
Als ik het zo lees, veel te grof. Doorlooptijd zal wel erg kort zijn schat ik in, houd ongeveer 25 seconden aan vanaf het indrukken van het knopje tot het klaar is. Een extractie heeft 3 fases, zoet-zuur-bitter. Je moet tussen zuur en bitter eindigen. Een barista stelt zijn molen wel een paar keer per dag bij. Gaat het regenen, wordt het warmer of kouder; heeft allemaal direct effect.
Een filterdragermachine haalt veel meer uit de boon naar boven dan een supervolautomaat zoals een Jura, dus ook de slechte dingen. Laat ik het zo zeggen, met voorgemalen koffie in je ECM maak je nimmer nooit een perfecte espresso.
Koop een molen, stel hem in dat deze ergens tussen de 14 en 16 gram doseert en ga daar van uit beginnen. Te korte extractie; fijner malen en omgekeerd. Werk altijd met de filterdrager met dubbele uitloop, die enkele gaat ook niet mooi werken. En ten slotte, kies een mooie koffie. Als je dit allemaal voor elkaar hebt dan word je erg blij van je ECM en wil je echt geen andere koffie meer.
18 nov 2014 22:05

kunnen jullie ook gewoon koffie zetten?
Het lijkt wel een complete wetenschap....(ik drink die meuk alleen maar, ik wil er niet op afstuderen

)
18 nov 2014 22:06
Het IS een wetenschap!
18 nov 2014 22:06
Gewoon blijven doen! Want als je weet hoe het kan dan drink je bijna nergens meer koffie...
18 nov 2014 22:30
Van een lekker bakje kan ik echt genieten. Thuis niets bijzonders staan, althans de Jura is ok, maar staat al een tijdje stil. Wil eigenlijk een 'echte' kopen en een losse maler, maar drink daarvoor eigenlijk veel te weinig en die 'krengen' moeten vaak zo lang opwarmen.
Bij de ex schoonfamilie kreeg ik koffie uit onderstaand apparaat, maar dan de dubbele uitvoering. Erg lekkere koffie en dat moet wel aan dat ouwe ding liggen want er ging 'gewone' koffie in. Zou zo'n klassieker ook meer waard worden
18 nov 2014 22:34
filterkoffie komt weer helemaal in, iets anders dan vroeger maar lijkt er erg op...
Aeropress is ook erg leuk, handmalertje erbij kopen, weegschaaltje en goede koffie...
Je weet niet wat je proeft!
http://www.aeropress.com
18 nov 2014 23:28
Zo'n Technivorm heb ik hier ook staan. Lekker ouderwets gespaard van de DE zegeltjes.

Top apparaat. Tevens heb ik hier een percolator staan waarmee ik vaak op zondag een lekker bakkie koffie zet. En de Jura Ena5 gebruik ik voor alle andere momenten.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.