Hier kun je praten over alles wat niets of weinig met ons merk te maken heeft.
Plaats een reactie

Re: Whisk(e)y

08 dec 2011 13:09

Ik had je eigenlijk wel verwacht. Hout is een belangrijk component hoe de Whisky zich ontwikkeld. Bourbon moet minimaal 3 jaar op Amerikaanse nieuwe eikenhouten vaten gelagerd worden. Japanse Whisky maakt gebruik van Japanse eikenhouten vaten, die een compleet andere smaak geven aan de Whisky. Dat was voor mij de ontdekking van de avond. Mooi spul die Japanse Whisky. Verder hebben we Liederen gezongen en de Schotse Clan toast uitgebracht.

Re: Whisk(e)y

08 dec 2011 13:13

Verder hebben we Liederen gezongen ...



.. na hoeveel glazen :?: :cheesy:

Re: Whisk(e)y

08 dec 2011 21:59

Lijkt me interessant om in klein verband eens zo'n avond mee te maken!

Re: Whisk(e)y

09 dec 2011 12:59

Mij ook. :thumleft:
Wie neemt de organisatie op zich???
Ik wil Edwin ook wel eens horen zingen :mrgreen:

Re: Whisk(e)y

09 dec 2011 14:45

Het was meer jodelen.

Afbeelding

We kunnen ook zelf iets organiseren met BYOD.

Dit is tegenwoordig een veel gebezigde term. Daar kunnen we BYOB van maken. In Alphen is er een grote Whisky zaak, die de eerste donderdag van de maand een BYOB houdt. Entree 10 euro voor de glazen en de hapjes (kaas , worst, bitterballen en kippepootjes). Stel we spreken daar af en kopen per 2 personen een mooie fles van 80 euries, dan zijn we voor 50 klaar. Ze hebben er 10 grote tafels, waar je met 10 personen aan kan zitten.

Ik wil dan wel gehaald en gebracht worden...

Re: Whisk(e)y

09 dec 2011 15:10

gezellig avondje, jullie spugen niet? :clown:

Re: Whisk(e)y

09 dec 2011 15:16

Wij nippen.

Re: Whisk(e)y

10 dec 2011 9:42

Kwam net dit boek tegen op spotnet:

Afbeelding

Is een pdf'je gezipped van net geen 5 MB.

Re: Whisk(e)y

10 dec 2011 9:53

René, vriend, goed bezig :thumleft:

Re: Whisk(e)y

10 dec 2011 15:52

Ik ben lui , heb je een linkje ??

Re: Whisk(e)y

10 dec 2011 21:39

Ja.

https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=8cfc0e97919cb4c3&resid=8CFC0E97919CB4C3!3229&parid=8CFC0E97919CB4C3!3228

Re: Whisk(e)y

13 dec 2011 18:16

Afbeelding
http://www.bestofwhisky.nl/laphroaig-sa ... -1998.html

Re: Whisk(e)y

14 dec 2011 11:41

Thanks voor de tip Edwin, heb hem besteld.

Gelijk deze mee besteld.

Afbeelding

Re: Whisk(e)y

14 dec 2011 15:52

Ziet er goed uit. Zelf heb ik de Nikka from the barrel aangeschaft. Die overigens een stuk goedkoper is bij de webshop.
http://www.bestofwhisky.nl/nikka-from-the-barrel.html

Re: Whisk(e)y

24 dec 2011 18:44

Net een mooi cadeau gekregen. Een Appleton Estate 12 jaar oude Jamaica Rum. Kan niet wachten om die te proeven.

Re: Whisk(e)y

24 dec 2011 18:58

Kijk dit is mijn persoonlijke Johnnie Walker fles :D

Afbeelding

Re: Whisk(e)y

24 dec 2011 19:43

wat kost zo`n etiket nou en waar te bestellen, dit wil ik ook op mijn waterflesjes :^:

Re: Whisk(e)y

24 dec 2011 20:25

Artikeltje schrijven in het golfjournaal

Re: Whisk(e)y

24 dec 2011 22:05

@Delnoy: bedankt voor de pdf :!:
@Edwin: hoe was de Nikka :?:

Re: Whisk(e)y

25 dec 2011 19:00

Die Nikka was voor mij de mooiste van de wereld-proeverij, die ik onlangs bijgewoond heb. Ik vind het nog steeds één van de mooiere whisky's die ik heb. De inhoud is slechts 0,5 liter. Ik kan hem van harte aanbevelen. Ben ook benieuwd wat Henk van zijn Japanse aanwinst vindt. Japanse whisky's zijn meestal middelmatig. Zo af en toe ontstijgt er eentje de middelmoot en doet meteen mee aan de toppertjes. DIt is er zo eentje. Ik heb deze beoordeeld op de Whiskybase. Kan je gelijk mijn collectie zien.
http://www.whiskybase.com/collection.ph ... iewid=4829

Re: Whisk(e)y

26 dec 2011 0:14

Dat is een leuk idee, die whiskybase!

Heb de Jap nog niet geopend, dus dat antwoord moet ik je nog even verschuldigd blijven... De door jou geadviseerde kersteditie van de Laphroaig wel. Heb hem gisterenavond gedronken en was best blij verrast.
Als kerstcadeau een nieuw tasting and nosing glass gekregen, samen met een 15 jaar oude Springbank. Daar ben ik nu van aan het genieten :thumleft:

Re: Whisk(e)y

26 dec 2011 0:55

Ik ga die Nikka ook maar eens bestellen, dan :!: :idea:

Re: Whisk(e)y

26 dec 2011 10:05

Hello,

Zelf ben ik nog geen doorgewinterde Whisky-drinker maar eergisteren heb ik eens van een Lagavulin 16 years mogen drinken.
Dit beviel mij dus weliswaar niet voor elke week. Kwestie van de goede dingen niet te snel gewoon te worden. :rendeer:
Aangezien ik nog niet veel van Whiskey ken, doch graag mijn barkast vul voor gasten. (flauw excuus, natuurlijk ;-) )
Graag zou ik eens willen weten hoe deze whiskey bij jullie op een schaal van 10 staat en wat desnoods betere alternatieven zijn.

Thanks anyway,

Re: Whisk(e)y

26 dec 2011 12:40

Kan je verwoorden waarom hij jou niet zo aanspreekt.
http://www.bestofwhisky.nl/lagavulin-16-years.html

Dit moet toch een mooie whisky zijn. Wat ik lees is dit een Islay. Deze distillerie krijgt hoge beoordelingen.
http://www.whiskybase.com/distillery.php?merkid=3
Veel whisky-liefhebbers houden van Islay whisky's . Ik vind het zelf vaak iets te heftig. De Islay whisky's zijn gestookt op Turf. Die turf-smaak komt terug met een jodium-geur. Het is dan net alsof je boven een open wond ingesmeerd met Jodium zit. Één van mijn mooiste whisky's, de Bruichladdich komt daar vandaan. De beginnende whisky drinker kan beter starten met Ierse whisky. Bijvoorbeeld de Bushmills 10 jaar oude Single Malt. Dit is een zachte en makkelijk te drinken whisky.

Re: Whisk(e)y

26 dec 2011 12:49

Sorry een komma en een maar vergeten:

Dit beviel mij dus weliswaar, maar niet voor elke week, kwestie van het niet gewoon te worden.


maw ik vond hem super, maar wat komt er na super?

thx,
Laatst bijgewerkt door Erik997S op 26 dec 2011 15:18, in totaal 1 keer bewerkt.
Plaats een reactie