Hier kun je praten over alles wat niets of weinig met ons merk te maken heeft.
Plaats een reactie

Re: het wijn topic

09 dec 2012 15:59

Klopt, deze heb ik ook wel eens;

http://www.wijngemak.nl/rode-wijn#torre-del-falasco-valpolicella-ripasso-superiore

Hier de grote zus:

http://www.wijngemak.nl/rode-wijn#torre-del-falasco-amarone-della-valpolicella-classico-doc

Re: het wijn topic

09 dec 2012 17:01

wolf schreef:een zinloos statussymbool :mrgreen:


Heb ik weer. Net een heel bericht getypt op de iPad, zie ik het hier niet . :roll:

Anyway... Bedankt wolf...kan ik dat gat weer dicht gaan maken.... Ben na jaren superjunk nog steeds niet handig met foto's . Harald Please help....
Heb sinds gister eentje in de keuken. Kelder is te warm voor serving temp wit, koelkast te koud. Kelder te koud voor wit, kamer te warm. Dan vind ik zo'n ding een uitkomst voor bijvoorbeeld een diner om alles op juiste temp. Te serveren. Voorkomt tevens dat ik met een slok op mijn nek breek op de keldertrap ... :)

Re: het wijn topic

09 dec 2012 17:02

En vind het een leuk aangezicht voor de voorheen blinde muur in de keuken . ;)

Re: het wijn topic

09 dec 2012 17:15

Ik heb er ook eentje voor 200 flessen met twee temperatuurzones. De wijn is altijd op temperatuur, ideaal.
Misschien dat het bij zo'n bourgogne niet veel uitmaakt op welke temperatuur je hem wegslobbert maar ik zou niet meer zonder willen :wink:

Re: het wijn topic

09 dec 2012 17:25

Passen er ook colaflessen in?

Re: het wijn topic

09 dec 2012 19:02

Jeroen je hebt helemaal gelijk met die wijnkast. Het is heel belangrijk dat je wijn op de goede temperatuur drinkt. Wit 12 gr en rood 18 gr. Dus uitschenken op 11 en 17 gr. In je glas wordt tie van zelf warmer.

Wat de Ripasso discussie betreft. De meeste Ripasso's vind ik beter dan de gemiddelde Amarones en ze zijn nog betaalbaar ook.

Re: het wijn topic

09 dec 2012 19:04

@ Targa Floriaan: Cola moet lekker mixen met Retsina. Doen die gekke Grieken ook.

Re: het wijn topic

09 dec 2012 20:40

barolo schreef: ...Wit 12 gr en rood 18 gr.


wit 12 graden vind ik te warm, drink ze zelf liever tussen de 8 en 10 graden en 18 graden is voor rood een beetje de max. Salentein adviseert zelf voor bv de Numina 16 graden.
In een woonkamer waar het 21 graden is warmt de wijn relatief snel op en zeker als je een mooie fles opentrekt waar je met z'n tweeën van gaat genieten kun je hem beter schenken op 15 tot 16 graden.
Bij een te warme rode wijn overheerst de alcohol en mis je een hoop van de nuances. :wink:

Re: het wijn topic

09 dec 2012 22:23

Franz schreef:@ Targa Floriaan: Cola moet lekker mixen met Retsina. Doen die gekke Grieken ook.

Retsina? :puker: Ouzo, da's wel lekker met Cola :ba:

Re: het wijn topic

09 dec 2012 23:20

Ewout schreef:
barolo schreef: ...Wit 12 gr en rood 18 gr.


wit 12 graden vind ik te warm, drink ze zelf liever tussen de 8 en 10 graden en 18 graden is voor rood een beetje de max. Salentein adviseert zelf voor bv de Numina 16 graden.
In een woonkamer waar het 21 graden is warmt de wijn relatief snel op en zeker als je een mooie fles opentrekt waar je met z'n tweeën van gaat genieten kun je hem beter schenken op 15 tot 16 graden.
Bij een te warme rode wijn overheerst de alcohol en mis je een hoop van de nuances. :wink:


Klopt wel een beetje. Rode wijn wordt vaak te warm / room temp gedronken. Boekje dat bij de koelkast ( AEG) zat zegt het volgende :

Sparkling: 6-8 graden, wit 10-12' rosé and light red 12-16, aged red wine: 14-16.

Heb nu de witte zone op 10 en rood op 14 staan. Wordt idd in glas en fles na openen nog iets warmer.

Re: het wijn topic

10 dec 2012 0:00

Jeroen C3.0 schreef:Anyway... Bedankt wolf...kan ik dat gat weer dicht gaan maken.... Ben na jaren superjunk nog steeds niet handig met foto's . Harald Please help....
Heb sinds gister eentje in de keuken.

Afbeelding

:salut:

Re: het wijn topic

10 dec 2012 18:45

thanks! Dat was idd voor het voegen en cleanen van de tegels. Heb Harald net voordat ik deze zag hem nog twee foto's gestuurd van de voor- en achterkant... :lol: :wink:

Re: het wijn topic

10 dec 2012 18:54

wat is dat? een ruimteschip?

Re: het wijn topic

10 dec 2012 22:23

Dat lijkt me geen goeie combi icm wijn.... :lol:

Geef maar toe wolfie , je vind hem best stoer. Volgens mij is ie luchtgekoeld... :wink:

Re: het wijn topic

10 dec 2012 22:44

geef eens een linkje?

Re: het wijn topic

10 dec 2012 23:35

Ziet er mooi uit, maar veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te klein. Ewout had eerst ook een kleintje aangeschaft. Ik zei nog niet doen. En spijt dat tie had.

Re: het wijn topic

11 dec 2012 0:51

linkje:

http://www.bol.com/nl/p/aeg-wijnkoelkast-s71300wsb0/9000000012212304/

foto:

Afbeelding

Afbeelding

Nu in aanbieding bij bol. Ik heb hem nog een stuk goedkoper, van een belg gekocht via kapaza, nieuw in orig verpakking. Had hem gekregen bij aanschaf van nieuwe keuken maar kon hem niet kwijt.

Voor mij is ie groot genoeg hoor, is nl niet voor heel mijn voorraad, daar is de speciaal ingerichte kelder voor. Plek voor duizend flessen, dus ik kan nog even voorruit :lol:

De koelkast is puur bedoeld voor het koelen op juiste temperatuur voor bijvoorbeeld een etentje. Handig met twee klimaat zone's. In te stellen op rood, wit of sparkling. Bij mij staat de derde plank iets lager, dus meer ruimte voor wit.
Tevens handig voor de grijpvoorraad voor door de week. :wink:

Re: het wijn topic

12 dec 2012 14:49

barolo schreef:Ziet er mooi uit, maar veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te klein. Ewout had eerst ook een kleintje aangeschaft. Ik zei nog niet doen. En spijt dat tie had.


Je had gelijk, maar Jeroen heeft idd een grote kelder waar hij ze kan bewaren en deze is waarschijnlijk meer voor de flessen die hij op korte termijn gaat drinken :wink:
Het kleine klimaatkastje moet nog naar zweden daar kan ik hem wel gebruiken. Mijn vader had echter geen plaats meer in z'n Yaris :drive: en wij gaan tegenwoordig altijd met het vliegtuig dus hij staat nog op zolder tot het voorjaar.

Re: het wijn topic

12 dec 2012 15:14

Klopt als een bus.

Je kunt trouwens ook heel makkelijk de temp zones boven en onder wisselen in bijv boven wit en onder rood. Of onder wit en boven sparkling. Geinig ding hoor. Gisteren een wit wijntje op 10 graden geschonken en dat is perfect. Beter dan te koud uit de koelkast.

Re: het wijn topic

12 dec 2012 16:41

lekker zuipen jongen 8)

Re: het wijn topic

12 dec 2012 22:22

I will!

Vanaf morgenavond Grüner Veltliner. In Sankt Anton. :wink:

Re: het wijn topic

12 dec 2012 22:24

Ah, lekker vakantie. Have Fun. :thumleft:

Re: het wijn topic

16 dec 2012 19:52

Vanmiddag was het ff tijd voor een feestje. Zelf een pizza gebakken en een mooie fles van de Plus opengetrokken. Slechts 10 euries maar meer dan de moeite waard. :thumleft:
AfbeeldingAfbeelding

Re: het wijn topic

16 dec 2012 20:21

Ziet er lekker uit hoor Edwin :thumleft: ik bedoel beide overigens :mrgreen:

Re: het wijn topic

16 dec 2012 20:55

Flessen horen toch te liggen, net als die pizza (of heb ik iets gemist ...)? :scratch:

Drink eigenlijk alleen rode wijn, want witte vind ik vaak te fris/zuur.
Zoete witte wijn bestaat natuurlijk ook, maar dat is dan weer net limonade :flush:
Suid Afrika, droë rooi voor nog geen vijf euro (A.H) vind ik wel lekker wegslobberen op kamertemperatuur :thumleft:
Plaats een reactie